Gaura hota Bucuresti si Ilfov       0766.537.291 / 0766.485.689

Montaj hota de bucatarie cu tub aluminiu flexibil

Montajul hotei se poate realiza cu succes si rapid, daca aveti urmatoarele lucruri:

1 -  Hota bucatarie
 Orice tip de hota de bucatarie
 
2 - Tub flexibil de aluminiu 
 Tubul flexibil de aluminiu nu este inclus in cutia hotei, de cele mai multe ori se achizitioneaza separat. Foarte mare atentie la specificatiile hotei, tubul flexibil de aluminiu trebuie cumparat in functie de acestea. Exista hote la care producatorul include o reductie de la 150 mm la 120 mm, ambele tipuri de tuburi care corespund acestor diametre putand fi montate.  Vanzatorul hotei va poate recomanda solutia optima pentru locuinta dumneavoastra.
 
3 - Gulerul de legatura 
Gulerul de evacuare a noxelor care face legatura intre hota si tubul flexibil de aluminiu este foarte important, ar trebui pastrat cu grija pana la montarea hotei
 
4 - Kit de montaj hota
Acest kit de montare a hotei care contine diblurile este inclus de majoritatea producatorilor in cutia in care este ambalata hota. 
 
5 - Grila aerisire ( optional )
Aceasta grila poate fi una simpla - cu lamele fixe si plasa contra insectelor, sau poate fi o grila cu lamele mobile, care permite miscarea aerului unidirectional, din bucatarie - afara. Forma ei poate fi patrata sau rotunda, din plastic sau metal, in diverse culori.Poate fi vopsita.
 
6 - Grila aerisire cu inchidere manuala ( special )
Grila de aerisire cu inchidere manuala este folosita in situatii speciale, atunci cand vantul este foarte puternic. Nerecomandata in situatii normale pentru atentia suplimentara pe care o necesita si efortul suplimentar de a o deschide / inchide
 
7 - Clapeta de sens ( optional )
Optional poate fi montata o clapeta de sens. Aceasta permite circulatia aerului unidirectional , din interior - afara, foare utila iarna sau atunci cand bate vantul. Ar fi bine sa va interesati inainte sa o cumparati daca hota nu contine deja o astfel de clapeta montata din fabrica. Montarea unei clapete suplimentare ar trebui luata in calcul in situatii speciale, recomandate de producator.
 
8 - Clapeta de sens manuala ( special )
Ca si in cazul grilei cu inchidere manuala si acesta clapeta cu inchidere manuala este recomandata doar in situatii speciale.
 
 
 

Montaj hota pe perete de beton

 

  Dupa efectuarea gaurii in beton se poate trece la montajul hotei.

Montarea hotei pe un perete de beton se realizeza de obicei cu dibluri de plastic, in afara de cazul in care producatorul nu specifica un anumit tip de dibluri metalice sau de alta natura.Daca nu aveti aceste dibluri , nu este nicio problema , va putem monta dibluri similare, in functie de modelul hotei.

Dupa montarea hotei se fixeaza tubul flexibil de aluminiu si accesoriile suplimentare.

 

 

Montaj hota pe perete de caramida

 

Dupa efectuarea gaurii in caramida se monteaza hota

Montarea hotei pe un perete de caramida se realizeza de obicei cu dibluri de plastic mai lungi sau speciale pentru caramida. De obicei producatorul nu include acest tip de dibluri in kit-ul de instalare al hotei. Daca nu aveti aceste dibluri, le aducem noi.

Dupa montarea hotei se fixeaza tubul flexibil de aluminiu si accesoriile suplimentare.

 

 

Montaj hota pe perete de BCA

 

Dupa efectuarea gaurii in BCA se poate monta hota

Montarea hotei pe un perete de BCA se realizeza de obicei cu dibluri de plastic sau metalice speciale pentru BCA. Nu sunt incluse in kit-ul de instalare al hotei. Daca nu aveti aceste dibluri, le aducem noi.

Dupa montarea hotei se fixeaza tubul flexibil de aluminiu si accesoriile suplimentare.

 

 

Montaj hota pe perete placat cu material tip Rigips

Dupa efectuarea gaurii in peretele placat se monteaza hota. Daca peretele este placat prin aplicarea directa fara distantieri fata de peretele din beton, caramida sau BCA, se folosesc pentru montaj diblurile specificate mai sus.

 

IMPORTANT!  

 Daca zidul este din beton armat si este placat cu material tip Rigips sau are orice tip de izolatie expandata sau extrudata, nu se poate executa o gaurire prin carotare umeda diamantata, pentru ca nu putem fixa suportul carotei de peretele tip Rigips sau izolatie din cauza specificatiilor tehnice ale carotei. Daca zidul este de beton armat, rigipsul trebuie decupat in locul unde se fixeaza suportul carotei ( aprox. 30 x 60 cm. ). Nu conteaza daca acesta este montat prin aplicare sau pe montanti. Pentru a va face o idee mai buna voi introduce in curand aici un link cu fotografii explicite.

 Daca zidul este din caramida sau din BCA nu mai este necesara decuparea rigipsului sau a izolatiei termice, gaurirea efectuandu-se prin carotare uscata diamantata.

Dupa montarea hotei se fixeaza tubul flexibil de aluminiu si accesoriile suplimentare.